Recept.

Bara för att det är sjukt gott tänkte jag ge ett schysst tips på en fräsch sallad med matvete som passar till såväl lunch, middag och matlåda.

Ingridienser:
ca. 2 dl matvete (så räcker det till matlåda också)
Purjolök
Gurka
Soltorkade tomater
Babytomater
Fetaost (Går att utesluta eller byta ut mot ex. mozzarella)
Ett par salladsblad (isberg, roman..)
Olivolja
Kryddor
Varmrökt lax

Gör såhär:
Koka matvete enligt beskrivningen. Hacka under tiden upp purjolök, gurka och tomater, allt efter smak - gillar man det ena mer, tar man mer av det. Skär salladsbladen i mindre delar och lägg allt i en skål. Tillsätt olivolja. Lägg i de soltorkade tomaterna (går även bra att dela ett par gånger) och häll i lite av dess sky i salladen. Smula ner så mycket fetaost som du vill ha, men var noga med att inte ta för mycket då dess smak lätt tar över. Ringa lite olivolja över. Blanda.

När matveten är klar kan man om man vill skölja den i kallt vatten, men jag föredrar att låta den vara varm, därefter kryddar man matvetet i kastrullen. Kryddor jag brukar använda är: salt, peppar, salladskrydda och aromat. Häll sedan ner matveten i övriga salladen och blanda ordentligt. Servera med varmrökt lax alternativt någon schysstare Serranoskinka eller liknande.
 
Bjussar på bästa mobilbilden!
 

Kommentarer
Marie säger:

Smaskens

Svar: Ja, det är verkligen supergott, mättande men samtidigt ganska lätt ändå :)
Helena

2013-10-10 | 20:47:56
Bloggadress: http://myflowergirl.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback